Operace Kandahár II

29. 4. 2019 10:00

Zdravíme sofťáci,

Dne 26-28.4.2019 proběhl 2 ročník operace Kandahár kterou pořádá Airsoftwars z.s. Tato akce velice připomíná operaci Lizzard ale je v naprosto odlišném prostředí a tím dostává svou jedinečnost. Na této akci se nacházely 3 města (Kandahár, Qalat, Ghorkar).

Tým AAS se samozřejmě této akce zúčastnil a to ve velice hojném počtu 12 lidí. Naše domovská vesnice se stala Ghorkar kde s našimi bratry z Asmaru jsme bojovali proti jednotkám ISAF. Akce začala v pátek 26.4.2019 v 20h tím pádem naše první operace byla noční akce ve které byl úkol zadržet konvoj a zničit healbot (Auto které projíždělo určitou lokací a oživovalo členy ISAF). Tým AAS si vzal na starosti zastavení konvoje ale jelikož přesila povstalců v údolí byla velká k naší překážce se ani nedostaly. V průběhu hlídání bodu začalo dost vydatně pršet a během několika vteřin byli všichni promáčeni díky tomu boje dostaly ještě silnější podtext.


V sobotu 27.4.2019 ráno se bohužel tým nezúčastnil první akce z důvodu že veškeré věci byli mokré tudíž jsme dělali vše proto aby co nejrychleji uschli a my se mohli opět dostat zpět do boje. Což se naštěstí stalo velmi rychle a na druhou misi již vyrazily i členové týmu. Operace kde úkolem bylo najít v nějaké lokaci bednu a tu vynést na nejvyšší bod kopce který samozřejmě bránil ISAF. Mnoho bratrů padlo při dobývání kopce ale naštěstí jak se říká za 5 minut 12 jsme tuto bednu umístily a dobyli kopec kde se ISAF jednotky musely stáhnout do bezpečí na jejich Base.


Během dne se ISAF stále pokoušel nějak napadat vesnice ale většinou povstalci tento útok odrazily a zároveň další různé mise kde povstalci zvítězily. 

V neděli 28.4.2019 proběhla mise dobývání 5 vlajek kde povstalci získaly 4 a na to konto si bratři řekli že zaútočíme za ISAF Base, ale ISAF base byla i přes veškerou snahu ubráněna. Konec akce byl ve 12h odpoledne.


To by bylo tak shrnutí akce z pohledu AAS. Opět se tam ukázalo pár lidí co neznají fair-play ale i tam jsme si to užily.


Pokud by jste také rádi jeli na nějakou akci mrkněte na web.

#Alfa

Další články

Stojí za námi

Instagram
Nějaké dotazy? Neváhej nás kontaktovat